HEIDI KRISTIINA
blogi

Saimaa Geopark yrityspartneriksi

Kuva: Neitvuori marraskuussa 2018. Talvinen auringonlasku hivelee silmiä ja mieltä.

Mun piti tänään julkaista Lapin Roadtripin toinen osa blogissa, mutta tämän päivän uutiset olivat niin kivoja, joten retki Päähkänälle saa vielä hetken odottaa. Sain siis tänään ihania uutisia, pääsin mukaan Saimaa Geoparkin yrityspartneriksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saan oikeuden käyttää Saimaa Geopark Partner-logoa yritykseni markkinoinnissa. Partner-logon käyttöoikeuden saa erikseen hakemalla sitä Saimaa Geopark ry:ltä.

Alueen yrityksille suunnattu Saimaa Geopark Partner – logo viestii palveluiden käyttäjille positiivisesta ja vastuullisesta toimijasta, joka arvostaa puhdasta luontoa ja järvivettä, vaalii alueen kulttuuriperintöä ja kehittää omalta osaltaan luontomatkailua.

 

Joten on sanomamattakin selvää, että minulle on suuri ilo ja kunnia saada tämän logon käyttöoikeus osaksi yritykseni markkinointia ja viestintää.

Luontosuhde

 

Mulla on ollut lapsesta asti hyvin läheinen suhde luontoon ja Saimaaseen, olenhan ikäni asunut Mikkelin seudulla ja lapsuuteni kesät uitin varpaita Yöveden vesissä ja vietin kesäpäiviä rantakallioilla istuen ja kalastelin mummon kanssa kerran jos toisenkin Saimaan mökillä ja lämmöllä muistan kuinka veneiltiin kyläkaupalle ja maitokärryillä sain kyydit venerannasta kauppaan.

 

Läheinen luontosuhde on kantanut pitkälle, kouluvuosien partioharrastuksesta, äidin kanssa vietettyihin hetkiin kanttarellimetsissä ja aikuisiän retkeilyharrastukseen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saamiseen luonnosta. Tänä päivänä luonto on mulle kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämyksiä tarjoava paikka tai melkein kuin toinen koti, jossa voin toteuttaa luovuuttani rennolla fiiliksellä ja tallentaa hetkiä luonnon äärellä valokuvaajana. Yritän myös parhaani mukaan kylvää lapsilleni itävää suhdetta luontoon ja opettaa heitä nauttimaan luonnon antimista. On ilo huomata, että lapset odottavat yhteisiä retkiä ja telttailua odottaa yhtä paljon niin lapset kuin aikuiset.

 

Saimaa Geoparkiin tutustuin ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, kun kävin Juvalla Karihiekalla retkeilemässä. Paikka oli niin upea, että se jäi meidän vakioretkikohteeksi. Pian ensikäynnin jälkeen aloin tutustumaan aiheeseen, mite se oikeastaan tarkoittaa ja löysin tätä kautta monta muutakin kohdetta retkeilyyn ja valokuvaukseen. Tämän jälkeen olen käynyt useammassakin Saimaa Geoparkin kohteessa kuvaamassa, retkeilemässä ja ihan lepäilemässäkin.

Kuva: Karihiekan laskeva aurinko on maaginen. Kuvattu kesällä 2018

 

Kuva: Riippumatto on leppoisa levähdys- ja unipaikka Karihiekalla. Riippumaton ripustuksessa on käytetty puunhalaajia, jottei kaarna vahingoitu. Kuvattu kesällä 2018

 

MIKÄ ON SAIMAA GEOPARK?

 

Tässä on muutamia asioita, joita poimin Saimaa Geoparkin verkkosivuilta.

 

  • Geologia on luontomatkailun nouseva trendi. Geoparkit ovat kansainvälisesti erittäin suosittuja matkailun toimintamalleja.
  • Geoparkien tavoitteena on alueiden kestävä taloudellinen kehittäminen geoturismin avulla. Matkailullisen vetovoiman näkökulmasta geopark-alueet ovat rinnastettavissa kansallispuistoihin ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin, vaikka geopark ei olekaan suojelualue.
  • Geoparkin yksi tavoite on lisätä alueen asukkaiden kotiseudun tuntemusta ja arvostusta avaamalla alueen geologista perintöä ja tuomalla se osaksi paikallisyhteisöjen elämää.
  • Jokainen geopark on osa kansainvälistä Geopark-verkostoa. Verkoston kautta geopark-alueen geologinen perintö ja paikalliset palvelut saavat kansainvälisen näkyvyyden.
  • Geopark tukee alueen matkailua, yritystoimintaa, kansainvälisyyttä, opetusta ja tutkimusta korostamalla geologisia ja kulttuurisia erityispiirteitä ja huolehtimalla kestävästä toimintatavasta ympäristön säilymiseksi.

Kuva: Pistohiekka tammikuussa 2019. Pakkanen oli napakka, mutta aurinko lämmitti mieltä ja liikunta kehoa.

 

Saimaa Geoparkin Yrityspartneriksi

 

Miksi päädyin hakemaan yrityskumppanuutta. Omat arvoni ja tavoitteet ovat kovin yhteneväisiä Saimaa Geoparkin kanssa ja näin tässä mahdollisuuden hyviin yhteistyöverkostoihin. Saimaa Geoparkin tehtävät edustavat pitkälti sitä, mihin haluan omaa yritystoimintaani viedä ja kehittää. Suuntana on Saimaan alueen paikallistuntemuksen kehittäminen, luonnonperinnön vaaliminen, matkailun edistäminen ja paikallisten yrittäjien vetovoiman kasvattaminen. Omissa arvoissani kulkee myös kestävä retkeily luontoa kunnioittaen, jotta luonto säilyy myös jälkipolvillemme.

 

On siis ilo ja kunnia olla mukana tässä verkostossa omilla palveluillani viemässä Saimaan alueen luontomatkailun ilosanomaa eteenpäin.

Kuva: Pistohiekka tammikuussa 2019. Aurinko laski hiljalleen Lietveden taakse, kauniita hetkiä.

Kuva: Pistohiekka tammikuussa 2019.

Heidi Kristiina logo
Valokuvaaja | Mikkeli | Etelä-Savo | Suomi
142994315