fbpx
Gallerian kuvat: Ville Ikkala

 

tarina minusta,

heidi kristiina makkonen

Moikka,

mun nimi on Heidi Makkonen, olen 39-vuotias mikkeliläinen valokuvaaja ja graafikko. Ennenkaikkea olen kuitenkin äiti. Mulla on kaksi upeaa lasta, 6-vuotias poika ja 12-vuotias tytär. Arkea ja yhteisiä polkuja tallaan mun miesystävän kanssa. Mun elämän reviiri on piirtänyt 35 kilometrin säteen Mikkelistä, toisaalta tämä on upeaa seutua ja en muuta kaipaakkaan.

 

Synnyin kultaisella 80-luvulla Mikkelin maalaiskunnassa, jossa vietin elämäni ensimmäiset vuodet pienessä kerrostalolähiössä. Ollessani 5-vuotias muuttoautot pakattiin ja me muutettiin naapurikuntaan Hirvensalmelle, jossa kävinkin kouluni ja sain viettää nuoruusvuosia aina vuoteen 1998 asti. Hirvensalmi jäi mun sydämeen kotikuntana, se on paikka jonne mun juuret kaivautui, rakensin siellä mun tärkeimmät ystävyyssuhteet ja sain harrastaa kaikkea mahdollista partiosta yleisurheiluun ja edelleen kokkikerhoon. Ollessani toisen vuoden lukio-opiskelija muutin Mikkeliin, lähemmäksi koulua.

 

Valokuvaus on kulkenut matkassani liki koko ikäni, tavalla tai toisella. Ensimmäinen konkreettinen muistikuva kameroista on isäni hienosta filmikamersta, hienon kamerasta teki siinä ollut kuutiosalama. Ensimmäisen oman kamerani sain kahdeksan vuotiaana joululahjaksi, se oli musta muovinen Kodakin filmipokkari, samanlaista kameraa olin ihaillut Anttilan postimyyntikuvastosta lukuisia kertoja ja tämä joululahja teki pikkutytön hyvin onnelliseksi. Joululahjaksi saamani Kodak kulki pitkän matkan mun mukana, kyseisellä kameralla kuvasin vielä lukion valokuvauskurssilla ensimmäiset itse kehittämäni valokuvat. Filmipokkari hävisi opiskeluvuosien tiimellyksessä. Milleniumin koittaessa talouteemme hankittiin uuden aikakauden super-zoom digikamera. Askel askeleelta valokuvaus lähti viemään naista, no viimeistään siinä vaiheessa kun esikoiseni syntyi vuonna 2007 ja muutamaa vuotta myöhemmin hankittiin ensimmäinen järjestelmäkamera.

 

Vuonna 2016 aloitin kevytyrittäjänä kuvaamaan vastasyntyneitä ja lapsia. Vuonna 2017 jouduin vaihtamaan asiakaskuvaukset metsäretkiin uupumuksen myötä. Metsässä vietetty aika toimi lääkkeenä ja lääkäri määräsikin minulle lääkkeeksi lisää metsää, kun olin kertonut kokemuksistani luonnon hyvää tekevästä vaikutuksesta. Viisas lääkäri :). Luonto on ollut minulle tärkeäsä roolissa ihan lapsuudesta asti, mutta viimeistään uupumuksen myötä luonnon merkitys muuttui, siitä oli tullut minulle elämäntapa. Luonto on mun tapa rentoutua, se on mun tapa elää ja kokea. Luonto on mulle se paikka, jossa minä olen minä.

 

Olen empaattinen, intuitiivinen ja mun vahvuus valokuvaajana on herkkyys. Havaitsen tavanomaista herkemmin erilaista vivahteita ja yksityiskohtia ympäristössäni. Esimerkiksi valokuvatessa samaistun mun asiakkaiden tunnetiloihin ja näen tosi helposti, miten ihminen kokee kuvaustilanteen. Koen tärkeänä, että asiakkaillani on mukava ja rento fiilis kuvauksissa.

 

Mulle Etelä-Savo on tärkeää seutua, onhan tämä kotiseutuni. Olen saanut lapsena laskea verkkoja Yöveden aaltoihin mummon kanssa ja kalastusretken päätteeksi nauttinut smurffilimpparia ja prinssinakkeja auringon lämmittämällä kalliolla kuivan sammaleen tuoksuessa nenässä. Olen saanut leikkiä intiaania Hirvensalmen metsissä ja rällätä fillarilla pitkin kylän raittia polvet laastaroituna ja hymy huulilla nauraen. Olen saanut rakentanut tiipiin isän kanssa Otavan kerrostalolähiön metsään. Äidin kanssa olen oppinut samoilemaan metsissä ja nauttimaan luonnon antimista ja arvostamaan sitä kaikkea mitä luonto meille antaa.

 

Mutta tämä riittää minusta, nyt minä haluan kuulla sinusta. Olisi mukavaa kuulla, millaista kuvauspalvelua etsit tai mietitkö vielä jotain asiaa kuvausvaraukseen liittyen. Minulle saa soittaa tai laittaa viestiä, autan mielelläni ja vastailen kysymyksiin.

Kysy lisätietoja >
Heidi Kristiina logo
Valokuvaaja | Mikkeli | Etelä-Savo | Suomi
142994315