Valokuvaprojekti

Nopea, Luova, Kekseliäs, Tehokas -ADHD

Tervetuloa tutustumaan valokuvaprojektiini, jonka näyttelykustannuksiin on myönnetty Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:n Kopiosto-apuraha. Valokuvaprojekti aloitetaan vuonna 2022 ja näyttely tulee esille vuonna 2023. Tällä sivulla esiintyvät kuvat eivät ole näyttelytöitä vaan ne on kuvattu osana näyttelyn ideointiprosessia.

Haluaisiko sinä tulla kuvattavaksi ja kertoa oman ADHD tarinasi ja mitä hyvää piirre on tuonut elämääsi. Kuvaan näyttelyä varten 10 henkilöä, paikkoja on vielä auki 5. Kiinnostuitko, Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

OTA YHTEYTTÄ

Nopea, Luova, Kekseliäs, Taiteellinen, Tehokas - ADHD

Projektillani haluan tuoda esiin ADHD-kasvoja. Ihmisiä jotka ovat löytäneet ADHD:n kautta oman voimavaransa ja hyödyntävät mielenkiinnon kohdettaan (hyperfokus) elämässään. Tarkoitus ei ole kuitenkaan luoda käsitystä pelkistä piirteen supervoimista, on myös se toinen puoli, jota käsitellään haastatteluissa.

Näyttelyn ajatus lähti liikkeelle  omista ja perheessä olleista ADD-tutkimuksista. Olen miettinyt paljon, miten voisin puhua aiheesta, olen pelännyt että saan niskaani leiman, jota en halua kantaa. Samalla olen kuitenkin huomannut että olen ylpeä siitä, miten itse olen löytänyt työelämässä paikkani hyperfokukseni kautta, valokuvauksen. Toisaalta olen myös huomannut, että mitä enemmän puhun, sitä enemmän löydän saman polun kulkijoita eli puhuminen kuitenkin kannattaa.

Jutellessani perheohjaajan kanssa ajatuksistani, hän korosti piirteen positiivisia ominaisuuksia ja puhumaan niistä. Tästä tuli itselleni mieleen, että positiivisia ominaisuuksia voisi nostaa esiin.

Valokuvaprojektin tavoite

KOSKETTAVA JA VOIMAUTTAVA KOKONAISUUS

Näyttelykokonaisuus toimii koskettavana ja voimauttavana esimerkkinä ihmisille ja heidän läheisilleen, jotka ovat saaneet ADHD-diagnoosin.

Tavoitteena on, että ihminen kokisi edes pienen oivalluksen, että hän on upea ihminen, oma persoona eikä meidän tarvitse mahtua samaan muottiin.

Näyttelyn tavoitteena on myös kääntää työnantajien, kanssa eläjien ja diagnoosin saaneiden ajatusmaailmaa uudenlaiseen asentoon, ei ne heikkoudet vaan ne upeat ominaisuudet.

NÄYTTELY

Näyttely avautuu keväällä 2023. Näyttelypaikoiksi haetaan helposti saavutettavia paikkoja, jotka ovat ihmisten tavallisilla kulkureiteilllä ei siis tarvitse hakeutua erikseen galleriaan. Jos sinulla on hyvä paikka näyttelylle, otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Valokuvanäyttelyssä erilaiset ihmiset antavat kasvonsa ADHD:lle ja kertovat, miten ADHD:n hyvät puolet ovat hyödyttäneet heitä elämässä.Näyttely koostuu henkilökuvista ja tarinoista, jotka kertovat ADHD-piirteisen ihmisen positiivisista puolista ja miten ominaisuuksista voi olla hyötyä elämässä.

AIKATAULUA

Touko-Elokuu -22

kuvattavien haku

Touko-Syyskuu -22

NÄYTTELYPAIKKOJEN HAKU

Loka-Joulukuu -22

Tähän on koottu alustavaa aikataulua valokuvaprojektin etenemisestä

KUVAUKSET

Toukokuu -23

Näyttelyn avajaiset

Haluaisitko sinä tulla kuvattavaksi ja kertoa oman ADHD tarinasi osana näyttelyä?

Lähetä sähköpostia heidi@heidikristiina.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja jutellaan lisää.

error: Kuvat ovat tekijänoikeuden alaista materiaalia ja niiden kopiointi on kielletty!