Kuvausehdot

Kuvauspaketin hinnat ja muut kuvaukseen liittyvät asiat sovitaan kirjallisesti sähköpostin välityksellä. Luethan alla olevat kuvausehdot huolellisesti läpi kuvausta varatessasi. Maksamalla varausmaksun hyväksyt kuvauksen kuvausehdot

Yleistä

  • Yksityisasiakkaiden hinnat sisältävät alv 24%
  • Kuvaajalla säilyy kaikki tekijänoikeudet
  • Kuvia ei saa jälkikäsitellä itse, mukaanlukien instagram filtterit ja kuvien rajaus
  • Kun jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, merkitse tekijäksi @heidikristiina.fi
  • Kuvauksen aikana asiakas on aina vastuussa itsestään, lapsista sekä tavaroistaan
  • Luethan huolellisesti muut kuvausehdot ja kuvauksen peruutusehdot

Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja valokuvaaja pidättää oikeuden muuttaa hintoja. Varaushetkellä sovittuun hintaan ei tule muutoksia. Kilometrikorvaus yli 20 km:n matkan jälkeen on 0,53 €/km.

Kuvaaja pidättää kaikki oikeudet kuvausehtoihin ja niiden muuttamiseen.

Kuvien käyttö- ja tekijänoikeudet

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla. Valokuvaaja Heidi Kristiina saa käyttää kuvia portfoliossaan, blogissaan sekä muussa markkinoinnissa ilman erillistä lupaa. Jos haluat ettei kuvia julkaista, kurkkaa alempaa NDA-sopimus.

Asiakas saa maailmanlaajuisen, ikuisen, ei kaupallisen lisenssin toimitettuihin kuviin, joka periytyy asiakkaan jälkipolville. Asiakas saa julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa, teettää paperikuvia ja muita fyysisiä kuvatuotteita henkilökohtaiseen käyttöön. Kaupallisesta käytöstä pitää neuvotella erillinen sopimus.

Asiakas on nähnyt Valokuvaaja Heidi Kristiinan aiempia töitä ja hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Toimitettavien kuvien valinta on täysin valokuvaajan harkinnassa. Kuvat toimitetaan JPG -muodossa, kuvien raakatiedostoja ei toimiteta. Asiakkaalla ei ole oikeutta nähdä kaikkia otettuja kuvia, jos ne eivät valokuvaajan näkemyksen mukaan ole tarpeeksi hyviä teknisesti tai taiteellisesti. 

Kuvia toimitetaan sekä värillisinä että mustavalkoisina. Asiakkaalla ei ole lupaa muokata kuvia jälkikäteen millään tavalla mukaanlukien instagram filtterit.

NDA-SOPIMUS

Maksullinen NDA-Sopimus tehdään keikoilta, joilta ei saa julkaista yhtään kuvaa valokuvaajan verkkosivuilla, portfolioissa, markkinoinnissa, kuvakilpailuissa tai muilla nettialustoilla. (poislukien boudoir/huomenlahjakuvaukset). Eli kuvat pidetään yksityisinä kuvaajan ja asiakkaan välillä. Asiakas sitoutuu ilmoittamaan kuvien salauksesta kuvausta varatessa / ennen valokuvausta. NDA-keikkaan tulee 30 % lisämaksu, mikäli yhtään kuvaa ei saa julkaista. Kuvien julkaisua ei pidä säikähtää, aina voimme yhdessä katsoa, jos kuvia saa julkaista, niin mitkä kuvat ne olisivat. Olemme esim. asiakkaiden kanssa sopineet, että sellaisia kuvia saa julkaista, joissa lapset eivät ole tunnistettavissa kuvissa.

Mikäli asiakas ei ole ilmoittanut haluavansa NDA-sopimusta ja kuvaaja on ehtinyt jakaa kuvia portfoliossa/nettialustoilla, kuvaaja ei ole missään oikeudellisessa vastuussa tästä.

Peruutusehdot

Kuvauksen varausmaksu on 30 % sovitun paketin kokonaishinnasta. Mikäli asiakas peruu kuvauksen, varausmaksua ei palauteta. Kuvauksen voi siirtää max. 2krt samalla varausmaksulla. Siirto on tehtävä 24 tuntia ennen kuvausta. Kaikki miljöökuvaukset tehdään säävarauksella ja kuvausta siirretään niin monta kertaa kuin on tarvetta.

Mikäli asiakas ei saavu kuvaukseen sovittuna ajankohtana, varausmaksua ei palauteta eikä uutta aikaa varata samalla varausmaksulla. Mikäli kuvaaja sairastuu tai estyy muutoin, kuvausta siirretään tai jos siirtäminen ei ole mahdollista esim. dokumentaarinen hääkuvaus, kuvaaja palauttaa maksetun rahan kokonaisuudessaan. Hääkuvauksissa asiakas ymmärtää, että valokuvaajalla ei ole pääsääntöisesti itselleen korvaajaa sairastapauksen sattuessa. Kuvaaja pyrkii kuitenkin parhaansa mukaan auttamaan hääparia löytämään toisen valokuvaajan tilalle. Hääkuvauksissa varaus on sitova, kun asiakas on maksanut varausmaksun. Mikäli häät perutaan, varausmaksua ei palauteta.

Tyyli

Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan ja oman harkintansa mukaisesti parhaimman lopputuloksen takaamiseksi.

Toimitus

Mikäli kuvaukseen kuuluu vedosgalleria, toimitetaan se kahden (2) -neljän (4) viikon kuluessa kuvauksesta. Vedosgallerian ja kuvien toimitusaikaan vaikuttaa sesonki. Kesällä toimitusajat voivat olla pidempiä ja talvella taas lyhyempiä.

Toimitettavat valokuvat peruskäsitellään. Peruskäsittelyyn kuuluu linjojen suoristaminen, pienten roskien poistaminen kuvasta, valkotasapainon, valotuksen ja kontrastin sekä rajauksen säätämisen (palveluun ei kuulu ihon tasoittaminen, isojen objektien poistaminen kuvasta tai muu kuvamanipulaation). 

Valmiit kuvat toimitetaan kahden (2)-neljän (4) viikon kuluessa kuvien valinnan jälkeen. Asiakkaalla ei ole oikeutta nähdä kaikkia otettuja kuvia.

Kaikki toimitettavat kuvat jälkikäsitellään ja asiakas saa valmiit jpeg-kuvat, raakakuvatiedostoja ei toimiteta asiakkaalle. Kuvat toimitetaan salasanasuojatussa nettigalleriassa.

Juhlapyhinä kuvauksiin (joulu, juhannus, uusivuosi) lisätään kuvauksen hintaan 30 %.

Valokuvien säilytys

Valokuvaaja on velvollinen huolehtimaan kuvien huolellisesta varmuuskopioinnista. Varmuuskopiointivelvollisuus päättyy 6kk kuvaustapahtuman jälkeen. Verkkogalleriat ovat näkyvillä vähintään 3 kk kuvien toimituksen jälkeen.

Muuta huomioitavaa

Jos sinulle herää kysymyksiä liittyen kuvaukseen, pyydän ottamaan yhteyttä sähköpostitse tai viestillä.

T. Heidi Makkonen / Heidi Kristiina, Osuuskunta Lilith / heidi@heidikristiina.fi /

error: Kuvat ovat tekijänoikeuden alaista materiaalia ja niiden kopiointi on kielletty!